Opruimers bedankt op World Cleanup Day

Een gezellige picknick lunch bij Weij. Daarmee bedankte de gemeente Maassluis op de internationale World Cleanup Day op zaterdag 16 september de Maassluizers die zich inzetten voor een schone stad. Zo’n 70 mensen vroegen de afgelopen jaren bij gemeente een afvalgrijper aan waarmee ze hun omgeving schoon houden. Daaronder zijn ook twee groepen die langs het Scheur opruimen.

de afval vrijwilligers genoten van de gezellige lunch

Zwerfafvalvrij Maassluis

Na een dankwoord voor hun inzet door wethouder duurzaamheid Denise Mulder, richtte ook Paul van Deventer het woord tot de circa 30 aanwezigen.

Paul is in Maassluis een zwerfvuilraper van het eerste uur en organiseert al jaren opruimacties langs het Scheur. Hij voert campagne om van Maassluis de eerste Zwerfafvalvrije stad te maken! Met andere Duurzame Maassluizers nam hij eerder dit jaar het initiatief voor de Opruimestafette waaraan bijna alle scholen uit Maassluis afgelopen maart meededen. Bekijk hier het fotoverslag: Fotoverslag Opruimestafette

Paul van Deventer aan het woord

Doe ook mee!

Inmiddels zit er statiegeld op blikjes en plastic flesjes, waardoor er al wat minder zwerfvuil op straat terecht komt. Toch is er op veel plekken nog steeds veel zwerfvuil te vinden.

Help ook mee om van Maassluis de eerste Zwerfafvalvrije stad van Nederland te maken. Bij de gemeente kun je je aanmelden om ook vrijwilliger te worden. Ook zijn er materialen beschikbaar voor grotere opruimacties bijvoorbeeld met je buurtgenoten, de vereniging of organisaties en bedrijven. Volg deze link voor meer informatie: Ondersteuning en materialen gemeente Maassluis