Geslaagde boompjes uitdeelactie

Vrijdag 17 februari organiseerde werkgroep Groen van de Duurzame Maassluizers een Meerbomen-uitdeelactie. Het meerendeel van de boompjes is opgehaald en krijgt een plekje in Maassluise tuinen.

Meer Bomen Nu

De boompjes waren het weekend ervoor geoogst. Het ging om zaailingen die geen kans hebben om op de plek waar ze staan een volwassen boom te worden. Een overzicht van de geoogste soorten is via deze link te zien.

In heel Nederland worden sinds een aantal jaar van dit soort acties gehouden, vanuit de landelijke campagne Meer Bomen Nu. Met de acties gaf Meer Bomen Nu in de afgelopen twee jaar al 890.000 zaailingen en stekken gratis weg.

Na het oogsten worden de zaailingen tijdelijk bewaard (ingekuild) in de zogenaamde Bomenhub. In Maassluis konden ze ‘geparkeerd’ worden bij het Duurzaamheidscentrum.

Een groot deel van de boompjes is bij de uitdeelactie opgehaald. De boompjes die nog over zijn krijgen ook een goede bestemming. Al voor de uitdeelactie startte werd interesse getoond door iemand die een houtwal wil aanplanten rond een eigen stuk grond. Zij komt de overgebleven zaailingen ophalen.

De werkgroep Groen kijkt terug op een geslaagde actie die voor herhaling vatbaar is!