Meerbomen voor Maassluise tuinen

De gemeente Maassluis heeft het afgelopen jaar behoorlijk wat nieuwe bomen aangepland, in totaal 340 bomen. De Duurzame Maassluizers zijn daar blij mee en hopen dat stadsgenoten ook vaker een boom in eigen tuin planten!

Bomen zijn goed voor de biodiversiteit, ze bieden voedsel en zijn een schuil- en nestplek voor tal van kleine beestjes en vogels. Ook zorgen bomen voor schaduw en verkoeling tijdens hittegolven, ze werken als een natuurlijke aico.

Oogstactie in Maassluis

De groene werkgroep van de Duurzame Maassluizers heeft zich daarom aangemeld voor de actie Meerbomen.nu Deze organisatie is al een paar jaar actief in heel Nederland met het oogsten van zaailingen. In veel natuur- en recreatiegebieden zijn deze zaailingen te vinden; jonge boompjes die vaak jaarlijks worden verwijderd omdat er geen ruimte is om ze uit te laten groeien tot volwassen boom. Maar deze boompjes kun je ook een andere bestemming geven op een plek waar ze wel de ruimte krijgen om op te groeien. Bijvoorbeeld in een tuin.

Op 11 februari gaan wij deze zaailingen oogsten om ze daarna uit te delen aan stadsgenoten met en tuin.

Kom een boompje ophalen

Heeft u ruimte om een miniboompje op te laten groeien in uw tuin? Kom dan een zaailing ophalen bij het Duurzaamheidscentrum Maassluis: Albert Schweitzerdreef 433. Dat kan in ieder geval op vrijdag 17 februari tussen 16.00-17.00u
Komt deze dag of tijd niet uit? Neem dan contact met ons op via: duurzamemaassluizers@gmail.com