Natuur wordt gevierd in Maassluis

Fête de la Nature, de naam suggereert dat al, is van oorsprong een Frans initiatief. Een aantal jaar geleden werd dit Feest voor de Natuur naar Nederland gehaald. En inmiddels staat het Natuurfeest jaarlijks begin september op de agenda. Iedereen kan iets organiseren en iedereen kan meedoen.

Fête de la Nature in Maassluis

Ook in Maassluis zijn er verschillende initiatieven die aansluiten bij Fête de la Nature. De Duurzame Maassluizers organiseerden een paar jaar geleden bijvoorbeeld de Proef de Natuur fietstocht. Hier kun je de terugblik nog lezen: https://www.duurzamemaassluizers.nl/groen/terugblik-op-proef-de-natuur/

Dit jaar geen activiteiten vanuit de Duurzame Maassluizers, maar wel van andere groene initiatieven. Mooi dat er zoveel aandacht is voor de natuur in Maassluis! We zetten ze hieronder op een rij:

zaterdag 2 september:
Yoga in het groen met Marleen
bij Weij

Je kunt je aanmelden voor een fijne yogales in het groen bij Weij. Opgeven via deze link: https://fetedelanature.nl/activiteit/yoga-met-marleen/ Aan deze activiteit zijn kosten verbonden. Neem een matje mee en eventueel een dekentje. Als je geen matje hebt, geef dat dan door bij de reservering.

zondag 3 september:
Tour d´Groentemeester, Kruidenwandelingen Avonturis
en Bomenwandeling Maassluis

Zondag wel 3 activiteiten waar je uit kunt kiezen!

Rondleiding door zelfoogsttuin De Groentemeester

Nieuwsgierig naar de 1e zelfoogsttuin in Maassluis? Geef je dan op voor deze tour!
De meester zelf neemt je mee en legt uit hoe alles groeit en bloeit. Ongelooflijk dat dit prachtige stukje Maassluis 8 maanden geleden nog een kale vlakte was. Meer info en aanmelden via deze link: https://fetedelanature.nl/activiteit/tour-dgroentemeester/ De tour start om 12:00u. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

3 Wilde kruidenwandelingen bij Avonturis

Altijd al meer willen weten van wilde planten en hun toepassingen? Ga dan mee met Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor. De wandelingen zijn geschikt voor volwassenen en gezinnen. Je leert de basis van het wildplukken en een aantal kruiden herkennen waarbij Janneke (Herborist & Kruidenheks) zal vertellen over de geneeskracht, eetbaarheid, signatuur en toepassing van de verschillende kruiden. Opgeven is niet nodig. Er start een wandeling om 13.00 uur, om 14.15 uur en om 15.30 uur, de wandelingen duren ongeveer een uur. De wandelingen worden mogelijk gemaakt door Duurzaamheidscentrum Maassluis, daardoor zijn er geen kosten aan verbonden.

Bomenwandeling “De groene route”

Laatste update, zondag 3 september:
Helaas gaat de bomenwandeling niet door, vernamen wij van de organisator.
Wil je toch een mooie bomenwandeling maken? Dan kun je ook zelfstandig de centrum route lopen. Zie voor een beschrijving deze link
https://maassluis.online/groeneroute/centrum-route/

Al weer voor de 3e keer tijdens Fête de la Nature kun je met ecoloog Paul Moerman meewandelen langs de mooiste bomen van Maassluis. Lees meer over de wandeling en hoe je je kunt aanmelden via deze link: https://fetedelanature.nl/activiteit/bomenwandeling-met-ecoloog-in-maassluis/ Start is om 15.00u