Natuurexcursies tijdens Fête de la Nature weekend

Naast het fiets picknick feest: ‘Proef de natuur‘ zijn er in het weekend van 4 en 5 september nog meer natuuractiviteiten in Maassluis. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

Langs Het Scheur

zaterdagochtend:
Natuurexcursie van Sterrenbos naar Oranjeplas

Maassluis heeft een onverwacht rijkdom aan plantensoorten. Dit voorjaar en zomer is een “kilometer-hok” in onze stad geïnventariseerd en liep het aantal gevonden soorten op naar 230! Daaronder natuurlijk de veelvoorkomende soorten maar ook enkele zeldzaamheden. En dan te realiseren dat we daar vaak dagelijks aan voorbij lopen. Deze ochtend gaan we al wandelend op zoek naar planten (en dieren) langs “Het Scheur”. 

We hopen natuurlijk om enkele zeldzaamheden tegen te komen maar vaak is het ook al prachtig om eens goed te kijken naar de meer alledaagse soorten. 

We starten om 10.00 uur bij het metrostation Maassluis-West. We denken om ongeveer 12.00 uur terug te zijn bij Avonturis om daar de start van “Proef de Natuur” mee te maken. En in die tussentijd weten we wat meer over de natuur van een fraai stukje Maassluis. 

Vanwege de Corona problemen willen we u vragen om u aan te melden op secretaris@waterweg-noord.knnv.nl 

We kijken uit naar uw komst.

zaterdagmiddag:
Wildplukwandelingen bij Avonturis

Op zaterdagmiddag zijn er bij Avonturis ook Wildplukwandelingen onder leiding van van Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor. De wandelingen van ca. 45 minuten zijn geschikt voor gezinnen. Er wordt verteld over de basis van het wildplukken en je leert een aantal geneeskrachtige kruiden herkennen. Er start een wandeling om 13.00 en om 14.00 en bij voldoende aanmeldingen start er nog een om 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en doe je door een mailtje te sturen naar: info@hetdwaalspoor.nl. Vermeld daarbij duidelijk het aantal volwassenen, aantal kinderen + leeftijd, je telefoonnummer en voorkeurstijd.

zondagmiddag:
Bomenexcursie in en om de binnenstad

Op zondag 5 september is er een Bomenexcursie. Vanuit de binnenstad loop je een groene route en onderweg vertelt ecoloog Paul Moerman allerhande wetenswaardigheden over de bomen die we tegenkomen. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Aanvang is 14.00u en vooraf aanmelden is verplicht via: groenmaassluis@gmail.com