Op zeker 45 plekken extra bomen in Maassluis

Tussen Maassluis en Vlaardingen verschijnt zo langzamerhand de A24. De blankenburgverbinding. In het kader van de bouw daarvan moet er nogal het één en ander gecompenseerd worden. Daarom hebben de omliggende gemeenten vorig jaar de vraag gekregen of ze extra bomen wilden aanplanten. Voor Maassluis zou dat moeten gaan om 1000 extra bomen (bovenop alle bestaande aanplant of herplant die de gemeente al van plan was).

Een groepje Duurzame Maassluizers heeft toen meegedacht over plekken waar die bomen moeten komen te staan. En met de ideeën zijn de medewerkers van de gemeente aan de slag gegaan. Niet alle plekken bleken haalbaar, omdat er ook rekening gehouden moet worden met de ondergrondse ruimte. Zo’n boom heeft natuurlijk wel ruimte nodig voor zijn wortels. De meeste bomen hebben ondergronds net zo veel ruimte nodig als bovengronds. Dus je snapt het niet overal kan. Het resultaat is dat van de locaties die we aangedragen hebben, er zo’n 45 plekken bruikbaar waren om bomen aan te planten. Wij vonden dat mooi nieuws. En we zijn benieuwd naar de uitvoering van de aanplant.

Vind je het ook leuk om mee te denken? Laat het ons weten via duurzamemaassluizers@gmail.com. We komen graag in contact met stadsgenoten die ook willen bijdragen aan het groen in onze stad.

Of geef je op om mee te denken over de thema’s energie, afval of mobiliteit. Net zo welkom.