Terugblik op ‘Proef de Natuur’

In het weekend van 4 en 5 september organiseerde de groep Groen van de Duurzame Maassluizers een aantal activiteiten. Daarmee sloten we aan bij ‘Fête de la Nature‘, een landelijk initiatief dat de ruimte biedt om de natuur te vieren. In Maassluis noemden we het ‘Proef de Natuur’.

Vier groene locaties openden op zaterdagmiddag 4 september de poorten. Op iedere locatie was iets uit de natuur te proeven. De bedoeling was dat je op de fiets (want dat is een duurzaam vervoersmiddel) langs de locaties ging. Bij het Duurzaamheidscentrum, De Polderij, De Maatwerk Moestuin en Avonturis stonden vrijwilligers klaar om de fietsende bezoekers te ontvangen. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om eens een kijkje te nemen op één of meer van deze locaties.

Bij Avonturis stond een kraam van de groep Energie van de Duurzame Maassluizers. Je kon daar inspiratie opdoen voor het verbeteren van je huis. Isoleren is dan de eerste stap. Overigens kun je daarover tijdens de duurzame huizenroute die later dit jaar georganiseerd wordt nog meer inspiratie opdoen. Tijdens ‘Proef de Natuur’ kon je je eigen tips ook kwijt. De ijscoman van Bouwlust beloonde de tips met een ijsje.

Verder werden er in hetzelfde weekend nog andere natuurexcursies georganiseerd. Er was een wildplukwandeling door Het Dwaalspoor bij Avonturis, je kon meelopen met de bomenroute door Maassluis en de KNNV Waterweg Noord organiseerde een plantenexcursie langs Het Scheur. Natuur is belangrijk voor ons welzijn, en dat moeten we koesteren.

We kijken terug op een zeer geslaagd weekend.

Hieronder een fotoverslag.

Meer lezen?

In het AD stond ook een verslag van ‘Proef de Natuur’.

Of kijk eens bij de tips van de groep ‘Energie‘ voor het verduurzamen van je huis.