‘Maar de bus dan!’

Een vrachtwagen midden op het fietspad. Dat is natuurlijk zeer hinderlijk voor fietsers. En net voorbij dit voertuig willen fietsers vaak oversteken. Die hebben nu geen zicht meer op het verkeer. Als het fietsen en lopen in de stad veiliger moet worden, dan moeten we dit soort situaties voorkomen. Precies aan de overkant, even voor de Lijndraaiersbrug is ook al eens een vrachtwagen gesignaleerd midden op het fietspad.

Deze chauffeur moet een lading afleveren bij één van de restaurants hier vlakbij. Zijn laadklep moet vlak liggen, dus half op de weg/half op het fietspad is geen optie. Als hij klaar met zijn zware werk weer bij zijn wagen terug is, ontkent hij niet dat het fietspad geen optie is. Hij roept wel uit: “Maar de bus dan!” Het wordt duidelijk dat hij heeft nagedacht voor hij zijn wagen parkeerde. Door de vluchtheuvel zou een bus nooit kunnen passeren.

Restaurants, fietspad, oversteekplaats, bus… allemaal vechten ze om hun plekje in het centrum van Maassluis. De oplossing ligt in rekening houden met elkaar en vooral in een inrichting van de wegen die dit mogelijk maakt. Bij een herinrichting zou dit alles moeten meewegen.