Zaterdag 4 september: ‘Proef de Natuur!’

Fiets, proef en speur jij mee? Op zaterdag 4 september kan je letterlijk de natuur proeven! Vier groene Maassluise natuurlocaties doen mee aan Fête de la Nature 2021

Je bent van harte welkom op alle natuurlocaties tussen 12.00 en 16.00u!

Download programma, of lees hieronder verder voor alle informatie.

Natuur Proeven!

Op 4 natuurlocaties in Maassluis maak je kennis met lokale producten en zijn er activiteiten voor jong en oud. Je kan hier dus een duurzaam hapje kopen voor je picknick (of een complete picknick*). Of gewoon iets van huis meenemen. Er is een overkoepelende speurtocht voor kinderen. Met de oplossing van de speurtocht kunnen de kinderen bij Avonturis een kleine beloning ophalen. Op elke locatie zijn speurkaartjes verkrijgbaar. Via deze link kun je de speurtocht ook bekijken: Proef de Natuur speurblad.

1. Duurzaamheidscentrum – Dr. Albert Schweitzerdreef 433
In de Ontdektuin prikkel je al je zintuigen. Verwonder je over de natuur, voer een spannende natuuropdracht uit en stel je eigen kruidenmix samen voor een verrassend kopje thee.

Neem ook een kijkje binnen in het Duurzaamheidscentrum om kennis te maken met de mooie lessen over natuur en duurzaamheid die hier voor alle Maassluise schoolkinderen worden georganiseerd!

2. Maatwerk Moestuin – Spiegeling 100
Kom proeven van de oogst uit de Maatwerk Moestuin in Wilgenrijk. Begeleiders en mediënten van Maatwerk Autisme werken samen aan het verbouwen van groenten, fruit en kruiden. Op 4 september koop je hier streekproducten in de winkel, is er limonade en een kopje koffie of thee.

3. De Polderij – Vlaardingsedijk 7
Imker Wilko Post van Bijdebuytebij vertelt je van alles over bijen, bestuiven en honing. Wist je bijvoorbeeld dat ieder bijenvolk een eigen karakter (temperament heeft)? Wist je dat de omgeving en het seizoen invloed hebben op de smaak van de honing? En dat lokale honing helpt tegen pollenallergie?
Je kan Wilko’s honing kopen, alsmede huisgemaakte jam, chutney en vlierbloesemlimonade. Ook kun je op 4 september een veldboeket van Marjo kopen, en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Trek gekregen? Geniet een kopje koffie van Ief en Ido, met huisgemaakte koek.
 

Knappe Zak!

*Grotere trek? Meld je van tevoren aan via info@depolderij.nl voor een uitgebreide ‘Knappe Zak’ en haal je complete picknickmand gewoon op bij De Polderij. Keuze uit:

  • een luxe streekproeverij met seizoensgebonden soep, quiche, salade en belegde broodjes voor € 18,50 p.p.;
  • of een lekker broodje lokaal, bestaande uit 2 rijkelijk belegde minibroodjes voor € 8,50 p.p.

4. Avonturis – dijk over bij metro Maassluis West, rechtsaanhouden
De Maassluis natuurspeeltuin is het eindpunt van je fiets- en speurtocht. Alle locaties bezocht? Haal hier je prijsje af!

Verder natuurlijk alle ruimte om de Natuur te Proeven, te genieten van jullie picknick en te spelen in de natuurspeeltuin.


De fietsroutes

Fietsen op eigen gelegenheid en tempo. Kies voor de korte groene route of langere polder route, of stel je eigen route samen om alle natuurlocaties te bezoeken. We raden aan om te starten aan de westkant (Duurzaamheidscentrum) of oostkant (Polderij) en de eindigen bij Avonturis.

1. Groene route Maassluis – 12 km

Dit is de meest directe route langs de natuurlocaties. De routes voert langs bomenlanen, water en parken. Link naar de korte fietsroute: https://goo.gl/maps/yueKp1oLyVnSLXbYA

2. Polderroute Maassluis-Maasland – 20 km

Deze route gaat via Midden-Delfland, langs- en door de polders van Maasland. Link naar de lange fietsroute: https://goo.gl/maps/hXmcXoJKa3uG3nC76 


Hieronder een voorproefje vanuit de Maatwerk Moestuin.