Duurzame voornemens 2023: 6 en 7

De laatste twee Duurzame voornemens, doe er je voordeel mee!

#6 – Word energiebewust

Met de hoge energieprijzen ben je vast al veel energiebewuster geworden. Maar misschien zijn er nog tips die je niet kent?

Voor wie weinig te besteden heeft, kunnen de Maassluise energiecoaches mogelijk hulp bieden. Zij houden ook spreekuren, zie: https://www.maassluis.nl/duurzaamheid-voor-inwoners

Heb je een eigen woning, dan kan het interessant zijn om een keer mee te gaan met een energiewandeling, in januari en februari zijn er wandelingen in verschillende wijken, zie dit artikel:

Energiewandelingen januari en februari

Ook de website van Milieucentraal biedt een hoop tips:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/snelle-bespaartips/

Zonnepanelen Koningshof

#7 – Doe mee, help mee!

Deze laatste tip sluit aan op het 2e voornemen in deze reeks, die ging over lokaliseren: Zet je in voor je eigen leefomgeving en doe met ons mee!

De Duurzame Maassluizers zijn na twee jaar aardig op dreef, maar we zijn nog een klein groepje enthousiastelingen. Hoe kun je meedoen of helpen?

Houd onze berichten in de gaten en sluit je aan bij de activiteiten. Energiewandelingen, opruimestafettes, groene activiteiten; er is voor ieder wat wils.

Opruimactie i.s.m. de Scouting

Help mee onze bekendheid te vergroten.
Deel de berichten op facebook en vertel je stadsgenoten over de Duurzame Maassluizers.

Doe mee en sluit je aan!
De Duurzame Maassluizers zijn georganiseerd in verschillende werkgroepen. Eens in de twee maanden hebben we een breed overleg met alle Duurzame Maassluizers.
De werkgroepen organsieren zelf verschillende activiteiten. Zo zijn er Duurzame Maassluizers actief als Energiecoach, is er een actieve Afval-werkgroep die acties organiseert en heeft de groene werkgroep regelmatig contact met de gemeente over bijvoorbeeld bomenkap- en aanplant en maaibeleid.

Lees meer op de website en heb je interesse? Laat het weten door een mailtje te sturen naar: duurzamemaassluizers@gmail.com
https://www.duurzamemaassluizers.nl/afval/hoe-we-ons-georganiseerd-hebben/