Duurzame voornemens voor 2023: 4 en 5

De volgende twee duurzame voornemens:

#4 – Maak Maassluis afvalvrij

Zwerfafval, komen we er ooit nog vanaf? Inmiddels zijn er wel steeds meer regels om het te voorkomen; geen plastic patatbakjes en rietjes meer, betalen voor een plastic tasje en statiegeld op plastic flesjes en straks ook blikjes.
Er zijn inmiddels heel wat mensen die afval rapen in Maassluis. O.a. langs het Scheur. Daar wordt ook jaarlijks onderzoek gedaan door vrijwilligers van Schone Rivieren.

Help ook mee Maassluis Afvalvrij te maken!
Werk je op een school of heb je kinderen op de basisschool? Wijs ze dan op de Opruim estaffette die de Duurzame Maassluisers dit jaar organiseren, zie deze link:

Opruimestafette

Je kunt ook zelf bijdragen door in je eigen buurt af en toe een rondje afval te prikken. Via de gemeente kun je hiervoor materialen in bruikleen krijgen, lees meer op de website van de gemeente: https://www.maassluis.nl/voorkom-zwerfafval

#5 – Pak vaker de fiets of de benenwagen

Het is gezond voor jezelf en voor de aarde: Bewegen!
Gebruik dit goede voornemen om nog eens kritisch te kijken naar je vervoerskeuzes. Is het boodschapje ook niet met de fiets te doen? Of misschien zelfs te combineren met een fijne wandeling? Het ritje naar de locale sportclub, kan dat ook met de fiets zodat je gelijk al een goede warming-up hebt?
En je werkplek, is die misschien ook per (elektische) fiets bereikbaar, als het mooi weer is 😉 ? Op 25 mei is de jaarlijkse Fiets naar je werk dag, zet hem vast in de agenda!